Digital Disruption i Dansk Eksport

På 10 måneder har ClearView Trade digitaliseret hele eksportområdet med den cloudbaserede handelsplatform Eksportportalen.dk. Alle fire danske erhvervsorganisationer, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer og SMVdanmark har købt løsningen og samarbejder i dag med ClearView Trade om at digitalisere international handel. Både store som små virksomheder kan nu digitalisere og samle alle deres internationale handelsprocesser ét sted og få et så godt som papirløst workflow.

Eksportportalen gør op med ineffektive, manuelle og papirtunge processer, hvor der er risiko for fejl, som virkelig koster ressourcer. Platformen fjerner overflødige omkostninger ved at digitalisere hele informationsflowet.

”Med samarbejdet med alle erhvervsorganisationerne konsoliderer vi markedet i Danmark. Vi har for alvor etableret vores forretning med erhvervsorganisationerne ombord og adskillige store danske eksportvirksomheder som kunder. Vi formidler nu 110.000 eksporttransaktioner til mere end 400 danske eksportvirksomheder årligt og 2018 bliver startskuddet for, at vi ekspanderer internationalt,” fortæller Morten Øllgaard, CEO i ClearView Trade.

Erhvervsorganisationer ser store gevinster ved Eksportportalen 

International handel er ofte præget af tunge og fragmenterede processer i forbindelse med eksport og tilhørende dokumentation til forsendelserne. ClearView Trade har digitaliseret disse processer og samlet dem ét sted – fra start til slut. DE, DI, L&F og SMVdanmark bruger platformen til at servicere deres kunder og medlemmer således, at eksportørerne oplever en sammenhængende digital eksportproces. Det giver mulighed for en strømlining og standardisering af informationsflowet i hele forsyningskæden.

Både erhvervsorganisationer og danske virksomheder ser store gevinster ved at bruge den cloudbaserede platform:

”Hos DI Certifikatservice hjælper vi, hver dag danske virksomheder med at få udstedt deres eksportdokumenter. Med vores nye løsning når vi nu ud til endnu flere kunder, og vi kan som de første tilbyde at udstede 100% digitale oprindelsescertifikater, som ikke skal printes rent fysisk. Med løsningen sparer vores kunder både tid og ressourcer, når de handler internationalt,” fortæller Anette Suhr Rasmussen, Fagleder hos DI certifikatservice.

Dansk Industri var det første handelskammer, der valgte at samarbejde med ClearView Trade. Dansk Industri bruger løsningen til at udstede oprindelsescertifikater, ATA-Carneter og påtegne eksportdokumenter.

Den 16. februar 2018 fik vi omtale i Børsen sammen med Dansk Industri. Læs hele artiklen her: Dansk Industri laver Mærsk-finten: Digitaliserer eksport for milliarder

På vej mod en total digital omstilling

Med alle fire erhvervsorganisationer og adskillige store virksomheder ombord går ClearView Trade foran og er med til at definere standarderne for digitalisering af international handel:

”Vi sigter efter en total digital omstilling inden for dansk eksport og import. Det er en ambition, vi også har for det internationale marked, som vi tager hul på i 2018. Potentialet inden for digitalisering af eksport- og importområdet er stort. Det er ligeledes et område, hvor der fra politisk hold også er meget fokus i øjeblikket. Papirløse processer er der, vi skal hen,” siger Morten Øllgaard

ClearView Trade er stiftet af Morten Jensen Øllgaard og Michael Boyum (ejer af Boyum IT) i 2013 med en investering fra CAPNOVA og en række private investorer. Hos CAPNOVA ser investment manager Jens Søndergaard store perspektiver i selskabet:

ClearView Trade har virkelig ramt et ”sweet spot” i forhold til det store markedspotentiale og meget åbenlyse behov for digitalisering inden for handels- og eksportområdet. Samtidig er timingen fantastisk, da stort set alle virksomheder i disse år har ekstrem stor fokus på digitalisering af hele værdikæden, som netop bekræftes af det nye Mærsk-IBM samarbejde. Vi gik ind i dette tidligt med ClearView Trade og er glade for at være 1-2 år foran. Strategien understøttes af en dygtig og effektiv eksekvering af selskabets ledelse, så vi er meget fortrøstningsfulde ift. at fastholde de flotte vækstrater.