Logistik i 2020: Sådan har teknologi innoveret logistik

Logistik og alle dens grene befinder sig midt i en epokegørende tid med den igangværende digitalisering. Digitaliseringen er en potentiel gamechanger for virksomheder, der beskæftiger sig med transport, logistik og eksport.

Flowet for den supply chain vi kender i dag, er dybt afhængig og ofte forsinket af den papirgang, der skal følge transporten af varer og ordrer. Men med en digitalisering af alle dele af værdikæden, muliggøres det at samle alle logistikrelaterede opgaver i en online integreret løsning.

Book en gratis demo og lad Eksportportalen håndterer logistik i jeres virksomhed

Bestil demoen her!

For at forstå, hvordan logistik kan samles i én integreret løsning, er vi nødt til først at have helt på plads hvilke processer i en virksomhed det indebærer.

Hvad er logistik?

Logistik er et begreb der indbefatter flere forskellige discipliner, men kan inddeles i følgende 3 overordnede områder:

  • Indkøb
  • Lagerstyring
  • Transport af varer og services og den tilknyttede papirgang

De 3 ovenstående områder er alle indenfor det overordnede term logistik. Dette kan gøre det til et kompliceret felt at håndtere, da det netop spænder så bredt. Samtidig er det også et område, der er afgørende for bl.a. produktions- og distributions virksomheders succes, og derfor særligt vigtig at mestre. Disse typer virksomheders succes er mere eller mindre determineret af en omkostningslet og effektiv logistik, da omkostningerne forbundet med dette har en direkte effekt på en virksomhed profit, og bør holdes så lave som muligt.

Et eksempel på en virksomhed, hvor logistikken har været en determinerende faktor for deres succes er Amazon. Helt kort er Amazon en online shop, og dette er egentlig ikke en unik case i sig selv. Der hvor Amazon har gjort det sublimt og skabt deres competitive advantage er gennem deres tilgang til logistik. Virksomhedens supply chain er ekstremt effektiv og innovativ, og siden opstarten har Amazon sat nye standarder for en forsendelses leveringstid. Et ud af mange innovative logistiktiltag er Amazon Flex, som er en Uber-inspireret leveringsservice, hvor privatpersoner kan melde sig som fragtmænd og levere pakker til Amazon’s kunder.

Dette er blot et af mange firstmover initiativer, hvor Amazon har vendt op og ned på måden logistik bliver gjort på.

Indgående og udgående logistik

Logistikrelaterede aktiviteter kan inddeles i termerne indgående og udgående logistik. Det der er bestemmende for, hvor en aktivitet passer ind er, hvor i Porters værdikæde aktiviteten placerer sig.

logistik

Den indgående logistik omfatter aktiviteter forbundet med indkøb og lagerstyring for de elementer og råvarer, en virksomhed bruger til sit produkt eller service.

Den udgående logistik dækker over processerne relateret til de færdigproducerede varer. Fra ordremodtagelse og lagring til pakning og distributionen.

Det kan virke som en umulig opgave at samle alle opgaver forbundet med logistik i én løsning. Og før digitaliseringens indtog i eksportbranchen har det været helt utænkeligt. Men med den igangværende digitalisering af hele eksportbranchen er det der, vi ser branchen bevæger sig hen imod. Før har processerne indenfor logistik været varetaget af forskellige virksomheder, som nu kan samles online af internetbaserede virksomheder under et og samme sted.

Listen over fordele ved en integreret løsning er lang. Overordnet set bliver tidsforbrug og omkostninger til bookinger, oprettelse af dokumenter, indberetninger og den efterfølgende kundeservice betydelig reduceret. Se flere fordele her.

Transport og logistik i én og samme løsning

Logistikbranchen befinder sig midt i en digitalisering, og det er kun et spørgsmål om tid før vi vil se en komplet digitalisering af alle de indblandede led. Hos Clearview Trade følger vi digitaliseringen tæt, og opdaterer løbende nye systemer i Eksportportalen, som er en integreret løsning for alle eksportrelaterede trin.

Som virksomhed har man i Eksportportalen alle digitale logistikprocesser samlet et sted. De forskellige systemer er koblet op sammen, så al forsendelsesdata automatisk trækkes videre til næste led i rækken. Derved undgås data at skulle gendindtastes, som er en stor tidssluger for virksomheder i dag. Eksportportalen kan overføre data direkte fra forretningssystemer som blandt andet SAP, NAV, C5 og AX. Således er det muligt at integrere indkøbsdelen i Eksportportalen.

Det kan være en stor beslutning at placere en virksomheds samlede logistik i én integreret løsning. Det har vi i ClearView Trade fuld forståelse for, og tilbyder derfor en gratis 30 dages demo. En af vor konsulenter vil sørge for din virksomhed kommer godt igang og får det fulde udbytte af de 30 dage. Er du nysgerrig på, hvordan Clearview Trade kan hjælpe din virksomhed, da tøv ikke med at kontakt os via nedenstående link.

Kontakt os her