Markant stigning: Mere end hver 3. oprindelsescertifikat hos Dansk Industri er digitalt

Digitale eksportdokumenter udfordrer de fysiske alternativer

Vi, i ClearView Trade, introducerede digitale oprindelsescertifikater i Danmark i 2019, og i samarbejde med handelskamrene skrev vi derfor danmarkshistorie, da vi gjorde de digitale certifikater tilgængelige på vores platform. Siden vi introducerede de digitale oprindelsescertifikater, har vi set en markant stigning i antallet af udstedte certifikater i Danmark samt i andre lande, der accepterer digitale oprindelsescertifikater.

Det er derfor ikke årets store nyhed, at man som eksportvirksomhed kan lave sine dokumenter og certifikater digitalt – det har været en mulighed i et stykke tid. Dog viser der sig en stigende interesse for det digitale alternativ, som både er nemmere at håndtere, og som klargøres markant hurtigere.

Eksportvirksomhederne har en stor interesse i at kunne sende sine produkter hurtigere afsted, for det betyder, at varerne bruger mindre tid på at stå stille på lagrene.
Udfyldningen af de digitale eksportdokumenter er nem og hurtig, og den kan faktisk automatiseres i en sådan grad, at man kan slippe for at indtaste dataene selv. Når et dokument/certifikat er udfyldt, sendes det digitalt til det pågældende handelskammer, som stempler- og uploader det, så det er klar til brug inden for meget kort tid.

De digitale eksportdokumenter er, foruden at være hurtigt klargjorte, også meget nemmere at dele med andre parter i eksportprocessen. Et digitalt certifikat kan ved få klik sendes direkte til modtageren af leverancen, som herved hurtigt kan danne sig et overblik over den pågældende forsendelse. Ved den manuelle proces, er modtageren tvunget til at vente på, at leverancen ankommer til destinationen.

Dansk Industri fastslår en stigende tendens

Interessen for de digitale dokumenter og certifikater er steget markant under pandemiens nedlukninger og restriktioner, en tendens som Dansk Industri bekræfter i en artikel på deres hjemmeside. Artiklen beskriver en betydelig stigning i udstedelsen af digitale certifikater, og den omtaler desuden de mange fordele, den digitale tilgang tilbyder.

Den markante stigning taler for sig selv, og den er naturligvis også et produkt af DI’s certifikatservice, som på intet tidspunkt har været nedlukket. Handelskamrene har unægtelig spillet en markant rolle under pandemien, for de har, uhæmmet af landsdækkende restriktioner og nedlukninger, mødt på arbejde hver dag og sørget for, at virksomheder har kunnet få udstedt sine eksportdokumenter, så de danske eksportvarer har kunnet nå sine destinationer.

Den stigende interesse og brug af digitale certifikater sker på en platform, som vi har udviklet og stillet til rådighed for DI’s medlemmer. Platformen tilbyder virksomheder muligheden for at digitalisere sine eksportprocesser, uanset om man er kunde hos et handelskammer eller ej.

Digitalisér din eksport med ClearView Trade platformen, og skab overblik og effektivitet

Vores digitale platform tillader dig at lave præcis de digitale eksportdokumenter, du har brug for. Uanset om du skal lave et oprindelsescertifikat, fødevarecertifikat, ATA-Carnet, EUR.1, AT.R.1 eller CMR, så kan du gøre det på vores platform.

Du kan desuden booke transport, indberette e-eksport, oprette varekatalog, få en ERP-integration og mere til. Som bruger af ClearView Trade platformen kan du desuden dele alle dokumenter og certifikater med dine modtagere, transportører og myndigheder.

Du kan læse mere om, hvad vi kan tilbyde din virksomhed her.

Det er utrolig let at komme i gang, så kontakt os allerede i dag, og hør hvordan vi kan digitalisere din eksport!

Læs DI’s artikel om digitale eksportcertifikater her: