Flowet for et EUR1 certifikat

PEPPOL

Vi er stolte over, at erhvervsstyrelsen har godkendt vores projekt, hvor vi skal udvikle den nye standard inden for logistik under Open PEPPOL netværket.

PEPPOL bliver fremtidens digitale netværk inden for digital transport af dokumenter baseret på EU’s e-delivery infrastruktur. Et vigtigt skridt på den rejse mod digitalisering er, at EU nu har ratificeret lovgivningen der gør, at digitale dokumenter skal sidestilles med papirdokumenter.

Det bliver med andre ord forbudt at afvise digitale dokumenter i EU, og det kan få stor betydning for digitalisering af transport både i EU og resten af verden.

I Danmark er vi i gang med at skifte Nemhandel ud med PEPPOL, og der er flere og flere aktører i den private sektor, der anvender PEPPOL. Det gør bl.a. Salling Group og Reitan Distribution, der er i gang med at  koble sig på PEPPOL netværket. På den måde kommer de bedre, enklere og mere effektivt ud til deres leverandører med ordrer og fakturering.

Seminaret med internationalt besøg

På vores seminar den 2. december fortalte Erhvervsstyrelsen om deres planer for implementeringen af PEPPOL i Danmark og forventninger til det åbne netværk.

Vores egne forventninger er, at PEPPOL kan løse udfordringerne omkring interoperabilitet, som er en af de store udfordringer inden for transportsektoren.

Vores visioner for PEPPOL logistik er, at vi kan koble de 3.000 danske eksportører, der anvender vores platform sammen med speditører og andre virksomheder på netværket.

Med til seminaret var også internationalt besøg, som viser, at ideen med én fælles standard falder i god jord i hele den europæiske transportsektor. Vi havde bl.a. besøg af Finnair, der som et stort luftfartsselskab kan se fordelene ved digital dokument­behandling i en åben standard.

Næste skridt er, at vi kører et projekt, hvor vi anvender PEPPOL for flere store danske eksportører. Det glæder vi os til at fortælle mere i den nærmeste fremtid!

Se hvordan vi kan hjælpe din virksomhed!

Fakta:

PEPPOL kan sammenlignes med en mobiltelefon

For at forklare, hvordan PEPPOL netværket fungerer kan man sammenligne det med en mobiltelefon.

Hvis mobiltelefoni var indrettet på samme måde som international handel, skulle du i dag bruge 6-7 mobiltelefoner, når du skulle ringe til Australien. Én til at ringe til Told. En anden for at ringe til en speditør. En tredje for at ringe til Handelskammeret. En fjerde for at ringe til Fødevarestyrelsen (hvis du f.eks. eksporterer fødevarer). En femte telefon, så du kan ringe til modtageren. En sjette og syvende telefon for at kunne ringe til banken og et forsikringsselskab.

Med PEPPOL kan du klare dig med én telefon eller et netværk. PEPPOL netværket er allerede meget udbredt i EU, og netop derfor kan der spares meget tid og mange penge ved at anvende PEPPOL til logistik og international handel.